Wij willen dat ieder kind met plezier naar school gaat. Een school moet een veilige omgeving zijn.
Om dat te realiseren, moet iedereen zich aan de volgende afspraken houden:
We helpen elkaar.
We zijn te vertrouwen.
Niemand doet zielig.
Niemand speelt de baas.
Niemand lacht uit.
Naast schoolregels hebben wij ook internetregels opgesteld:
Op school gebruik ik de computer alleen voor lesdoeleinden (tenzij de juf of meester anders beslist).
Aan de instellingen van de computer (bv. screensavers) mag door mij niets veranderd worden.
Ik ben doelgericht bezig op internet en probeer zo snel mogelijk de informatie te vinden die ik zoek. (Houd er rekening mee dat we regelmatig kijken of je correct aan het internetten bent; we kunnen zien wat je doet!)
Op het internet gebruik ik alleen mijn voornaam. Andere persoonlijke gegevens (achternaam, adres, telefoonnummer enz.) houd ik voor mezelf.
Als ik op internet vervelende informatie tegenkom, waarschuw ik direct de juf of meester.
Ik mail alleen via het mailadres van onze groep, met toestemming van de leerkracht.
Op het internet gedraag ik me en let ik op mijn taalgebruik.
Ik download geen bestanden van internet, omdat die virussen kunnen bevatten.
Ik print alleen met toestemming van de leerkracht.
Sancties
Als een kind zich niet aan een afspraak houdt, volgt een passende sanctie. Bij ernstige verstoring van de rust en veiligheid van leerkrachten en kinderen kan een kind geschorst of verwijderd worden. Schorsing is aan de orde wanneer onmiddellijk moet worden opgetreden en er tijd nodig is voor het zoeken naar een oplossing.
Ernstig wangedrag kan bijvoorbeeld zijn: mishandeling, diefstal of het herhaald negeren van een schoolregel. Een schorsing gaat altijd samen met gesprekken met leerling, ouders en leerkracht. Schorsing kan slechts voor een bepaalde tijd.
Verwijderen van een leerling
Verwijdering is een ordemaatregel bij zodanig ernstig wangedrag van een kind dat de directeur, in overleg met het college van bestuur, de conclusie trekt dat de vertrouwensrelatie tussen school en kind/ouders onherstelbaar is beschadigd.
Het bevoegd gezag beslist, na het horen van de groepsleerkracht, intern begeleider en directeur, over het verwijderen van de leerling. Hiertegen kunnen ouders bezwaar aantekenen bij het bestuur van de stichting. Voordat het college van bestuur besluit tot definitieve verwijdering, dient de directeur in overleg met het college van bestuur te zorgen dat een andere school de leerling toelaat.
Ook in het geval dat de school niet in staat is om de leerling de juiste ondersteuning te geven, (handelingsverlegenheid) kan het bevoegd gezag besluiten tot verwijdering over te gaan.