KBS Sint Victor is een middelgrote school in de wijk Driehuizen in Apeldoorn en is onderdeel van de Veluwse Onderwijsgroep.
In ons moderne schoolgebouw hebben we ruimte om elf groepen onderwijs te bieden. In de multifunctionele hal zijn meerdere flexibele werkplekken.
In het schooljaar 2019-2020 worden twee groepen (tijdelijk) gehuisvest in een sublocatie aan de Jachthoornlaan.
Wij vinden het belangrijk om met ons onderwijs het analyserende en creatieve denkvermogen van de leerlingen aan te spreken en te ontwikkelen. Daar beginnen we al mee bij de kleuters! Want ook het onderwijs wordt sterk beïnvloed door de snelle ontwikkelingen op het gebied van technologie en samenleving.
Het schooljaar 2019-2020 staat in het teken van het vormgeven aan de zogenaamde 21e eeuwse vaardigheden. Kinderen voorbereiden op een toekomst waar ze beroepen gaan uitoefenen die nu nog niet bestaan. U kunt bij deze vaardigheden denken denken aan: zelfregulatie, kritisch en creatief denken, probleem oplossend denken, mediawijsheid, ICT. Op het gebied van rekenen en ICT gaan we verdieping geven aan het onderwijs met Snappet. Zelfregulatie dit jaar ons speerpunt op het gebied van 21e eeuwse vaardigheden.
Binnen ons onderwijs gaan wij daarom werken het International Primary Curriculum (IPC)
Meer informatie hierover kunt u vinden onder Wereldoriëntatie.
De Sint Victor doet er alles aan om kinderen een veilig gevoel te geven op school. We hanteren daarbij de principes van de Kanjertraining. ( zie ook www.kanjertraining.nl). Kinderen krijgen hiermee bagage om op een prettige en sociale manier met elkaar om te gaan.
Begaafde leerlingen kunnen bijzondere aandacht krijgen als zij ondersteuning nodig hebben in hun leerproces. Voor deze leerlingen is er een Eureka groep onderbouw of Eureka groep bovenbouw. Ook is er voor talentvolle leerlingen mogelijkheid om extra uitdaging aan te gaan. Zo is er voor de leerlingen met een taal talent de mogelijkheid om, vanaf groep 5, Spaanse les te volgen en is er de mogelijkheid voor leerlingen met een reken talent lessen programmeren te volgen op onze school.
Binnen de eigen klas wordt er ook verrijkte lesstof aangeboden.
We vinden het belangrijk dat kinderen zich optimaal ontwikkelen tot zelfstandige, evenwichtige mensen in een veilige, respectvolle omgeving.
De wereld om ons heen verandert snel. De kinderen van nu kunnen in de toekomst een beroep hebben dat nu nog niet bestaat. Dat vraagt om een onderwijsaanbod, waarin vaardigheden die belangrijk zijn in de 21e eeuw een centrale plaats innemen en die naast kennis en inzichten belangrijke pijlers zijn.
Op de Sint Victor vinden we het belangrijk dat kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen, nieuwsgierigheid, vertrouwen, verwondering en samenwerking centraal staan. Bij het leren van en met elkaar sluiten we aan bij de talenten van leerlingen. Samen leren de kinderen als kritisch wereldburger te bouwen aan een duurzame wereld.
De scholen van de Veluwse Scholengroep zijn allen open katholieke scholen. Scholen die uitgaan van- en geïnspireerd worden door de christelijk-katholieke traditie van onze samenleving.
Wij staan nadrukkelijk open voor iedereen die onze uitgangspunten wil onderschrijven. Er is ruimte voor andere geloofsovertuigingen en voor mensen die kennis willen maken met onze overtuiging. Concreet betekent dit dat wij zorgvuldig omgaan met het geloof en met de daaruit volgende opvattingen over de waarden en normen. Identiteit is voor ons een vertrekpunt, geen eindpunt. Wij besteden aandacht aan de bijbel, zonder daar evangeliserend of diskwalificerend mee om te gaan. Uiteindelijke keuzes worden naar onze overtuiging gemaakt door de ouders en hun kind(eren), niet door de school.
In alle groepen wordt er gedurende het schooljaar aan levensbeschouwelijke projecten gewerkt.
De methode ‘Hemel en Aarde” geeft hiervoor suggesties. Verhalen uit de bijbel vertalen we naar de huidige tijd. Wat kunnen we van de verhalen leren? In de hogere groepen behandelen we ook andere religies. We willen kinderen leren tolerant te zijn opzichte van andere culturen en religies en nieuwsgierig te zijn naar wat anderen bezig houdt en beweegt.
Verder wordt er in alle groepen jaarlijks een project aangeboden middels de Godly Play methode.
KBS Sint Victor maakt deel uit van de Veluwse Onderwijsgroep. Dit samenwerkingsverband wordt gevormd door drie stichtingen: christelijk voortgezet onderwijs (CVO) met drie scholen, de brede katholieke scholengemeenschap Veluws College met vier vestigingen, het openbaar voortgezet onderwijs met vier scholen en katholiek primair onderwijs met 16 scholen.
De scholen delen een gemeenschappelijk servicebureau en hebben hetzelfde college van bestuur. De verschillende stichtingen blijven gehandhaafd en alle scholen en vestigingen, die ondergebracht zijn in de drie bestaande stichtingen, zijn zelfstandig/autonoom en werken samen daar waar dat voor alle betrokkenen voordeel oplevert.
Mevr. J. Versluijs-Barendrecht
E-mail: info@veluwseonderwijsgroep.nl
Tel:(055) 577 97 99
Dhr. L. van der Heijden
E-mail: l.vanderheijden@veluwseonderwijsgroep.nl
Tel: (055) 355 48 59
Dhr. drs. W.D. Hoetmer
E-mail: info@veluwseonderwijsgroep.nl
Tel: (055) 577 97 99
Kanaal Noord 350
7323 AM Apeldoorn
Wij willen dat ieder kind met plezier naar school gaat. Een school moet een veilige omgeving zijn.
Om dat te realiseren moet iedereen zich aan de volgende afspraken houden:
Als een kind zich niet aan een afspraak houdt, dan volgteen passende sanctie. Bij ernstige verstoring van de rust en veiligheid van leerkrachten en kinderen kan een kind geschorst of verwijderd worden. Schorsing is aan de orde wanneer onmiddellijk moet worden opgetreden en er tijd nodig is voor het zoeken naar een oplossing.
Ernstig wangedrag kan bijvoorbeeld zijn: mishandeling, diefstal of het herhaald negeren van een schoolregel. Een schorsing gaat altijd samen met gesprekken met leerling, ouders en leerkracht. Schorsing kan slechts voor een bepaalde tijd.
Verwijdering is een ordemaatregel bij zodanig ernstig wangedrag van een kind dat de directeur in overleg met het college van bestuur de conclusie trekt dat de vertrouwensrelatie tussen school en kind/ouders onherstelbaar is beschadigd.
Het bevoegd gezag beslist, na het horen van de groepsleerkracht, intern begeleider en directeur over het verwijderen van de leerling. Hiertegen kunnen ouders bezwaar aantekenen bij het bestuur van de stichting. Voordat het college van bestuur besluit tot definitieve verwijdering dient de directeur in overleg met het college van bestuur te zorgen dat een andere school de leerling toelaat.
Ook in het geval de school niet in staat is om de leerling de juiste ondersteuning te geven (handelingsverlegenheid) kan het bevoegd gezag besluiten tot verwijdering over te gaan.
Wij zien de mens als een uniek en sociaal wezen. Vanuit dit uitgangspunt willen we dat kinderen uitgroeien tot zelfstandige, vrije en gelukkige mensen die durven op te komen voor zichzelf, maar die zich ook kunnen bewegen in een sociale context: ‘ik mag er zijn, iedereen hoort er bij’. Het ontdekken van eigen mogelijkheden en talenten én het opdoen en uitwisselen van ervaringen, zijn nodig om dat te bereiken.
Op de Sint Victorschool hebben we 13 groepen, verdeeld in:
Kleuters leren al doende, tijdens hun spel. Wij spelen daarop in door te zorgen voor een omgeving die hen uitdaagt zich te ontwikkelen. We kiezen daarbij thema’s die zoveel mogelijk aansluiten bij hun belevingswereld, zoals herfst, Sinterklaas, een nieuw vriendje, ziek zijn. Bij het behandelen van de thema’s maken we vooral gebruik van het rollenspel: doen alsof, nabootsen wat de groten doen. Tijdens dat spel ontstaat steeds meer de behoefte om ‘echte’ activiteiten te ontwikkelen: van een zandtaartje bakken naar echt koken en van zogenaamd een briefje schrijven naar een brief schrijven die door iemand gelezen wordt. Op deze manier krijgen kinderen een leermotief: ze willen weten hoe het moet, hoe het zit en hoe je iets onder de knie krijgt.
Door veel met kinderen te praten en ze spelenderwijs allerlei dingen te laten ervaren, leren ze veel woorden en begrippen. Dit is een goede voorbereiding op de latere kennisgebieden: lezen, rekenen en wereldoriëntatie.
Ons onderwijs is gericht op de talenten van alle kinderen en houdt rekening met de verschillen tussen kinderen. In de praktijk betekent dit dat wij de lesstof aan de kleuters op verschillende niveaus aanbieden. Immers juist bij kleuters kunnen er onderling grote verschillen zijn in de ontwikkelingen. We vinden het belangrijk dat ieder kind dagelijks leert en zich ontwikkelt.
De Sint Victor heeft bewust gekozen voor combinatiegroepen 1/2. Door groep 1 en 2 bij elkaar te zetten, creëren we een rijke en stimulerende omgeving. De samenstelling van deze groepen kan gedurende het jaar wel een keer veranderen als gevolg van de instroom van nieuwe leerlingen.
Kleuters krijgen dagelijks bewegingsonderwijs in de speelzaal of buiten. In de speelzaal hebben ze daarbij gymschoenen aan zonder veters (in verband met aan- en uittrekken), voorzien van hun naam. De gymschoenen blijven op school. De kleuters gymmen in hun ondergoed.
Ook in de groepen 3 t/m 8 wordt rekening gehouden met de verschillende talenten van leerlingen. De lesstof wordt op meerdere niveaus aangeboden. Aan begaafde leerlingen wordt de lesstof ingekort aangeboden. Daarnaast gaan zij aan de slag met verrijkingswerk, thema’s en projecten. Vanaf groep 5 kunnen deze leerlingen ook deelnemen aan Spaans en programmeer les.
Om u meer informatie te kunnen bieden over ons onderwijs op maat hebben wij een speciale informatiefolder ontwikkeld.
We maken gebruik van Opbrengstgericht Werken. Dit wil zeggen: het bewust, cyclisch en systematisch werken met als doel de grootst mogelijke opbrengst. De kern is dat de leerkrachten hun onderwijs aanpassen aan de hand van de leerresultaten: door zicht te hebben op de leerresultaten van onze leerlingen en op basis hiervan gericht plannen te maken voor begeleiding, kunnen leerlingen komen tot optimale resultaten. De leerkracht maakt een groepsoverzicht van alle leerlingen en hun resultaten en vertaalt dit naar een groepsplan. Op deze manier zijn de verschillen binnen de groep goed te hanteren.
We besteden school breed veel aandacht aan de basisvaardigheden: lezen, taal, schrijven en rekenen.
Goed leesonderwijs vinden wij belangrijk. Binnen het leesonderwijs onderscheiden we de volgende vormen: leesbeleving, begrijpend lezen en technisch lezen.
Technisch lezen
Bij technisch lezen gaat het om het (hardop) lezen van woorden of een tekst, met de nadruk op zorgvuldigheid en het tempo.
Begrijpend lezen
Bij het onderdeel begrijpend lezen gaat het erom dat je begrijpt wat je leest, informatie weet te vinden en kunt verwerken. Leren lezen gebeurt klassikaal, maar ook in kleine groepen. Dagelijks wordt op een vast moment door alle groepen gelezen. Leerlingen worden eventueel begeleid door een leerkracht, een tutor (een leerling uit groep 7 of 8) of een ouder. Regelmatig testen we het leesniveau van de kinderen en stemmen we oefenvormen af op de behoefte van het individuele kind.
Leesbeleving
We vinden het heel belangrijk dat leerlingen lezen ook leuk vinden. Met het onderdeel leesbeleving willen we het lees- plezier bevorderen en interesse wekken voor kinderliteratuur en poëzie. Onze schoolbibliotheek houden we daarom up to date.
Leesbeleidsplan
We beschikken oven een leesbeleidsplan waaruit jaarlijks speerpunten geformuleerd worden. Het komend schooljaar zal er extra aandacht zijn voor begrijpend lezen. We gaan aan de slag met een nieuwe opzet die gericht is op close reading. Doel is het nog beter kunnen begrijpen van teksten.
De verantwoordelijkheid van de uitvoering hiervan ligt bij de leesspecialist. Belangrijke activiteiten zijn:
In het taalonderwijs breiden kinderen hun woordenschat uit en leren ze woorden foutloos schrijven. Daarnaast leren ze hoe je een goed- lopende zin schrijft. De kinderen leren tevens hoe ze zowel mondeling als schriftelijk hun eigen mening beargumenteerd onder woorden kunnen brengen.
Daarnaast is er veel aandacht voor het lezen en schrijven van verschillende soorten teksten in verschillende schrijfstijlen.
Binnen het rekenonderwijs leren kinderen rekenen door het oplossen van praktische problemen die ze in het dagelijks leven tegenkomen. Kinderen leren wat belangrijk is om een praktisch vraagstuk op te lossen en welke som daarbij hoort. Tevens krijgen ze strategieën aangeboden om de sommen op te lossen. Wij werken vanaf groep 4 werken met Snappet.
Snappet is een digitaal en adaptief leerplatform dat de kinderen uitdaagt zich met hun eigen leerdoelen te ontwikkelen. De kinderen zullen met dit (reken)programma werken op een I-pad.
Ons streven is onze leerlingen zo te begeleiden, dat ze het beste uit zichzelf kunnen halen. Het goed monitoren van de resultaten, leert ons hoe we een passend aanbod voor de kinderen kunnen samenstellen. We werken met groeps- plannen, waarbij we uitgaan van de onderwijsbehoefte van het kind.
Wij spelen in op de taalgevoeligheid van kinderen door ze al vanaf 4-jarige leeftijd de Engelse taal aan te bieden. In groep 1-2 maken de leerlingen spelenderwijs kennis met het Engels. Zo luisteren ze naar Engelse verhalen, zingen liedjes en leren hun eerste Engelse woordjes en korte zinnen. In de loop der jaren wordt hun woordenschat verder uitgebreid en leren de kinderen de beginselen van de Engelse grammatica.
Voor het kind de basisschool bezoekt, wordt de belevingswereld opgebouwd uit allerlei gebeurtenissen. Naarmate het kind ouder wordt, wordt de omringende wereld steeds groter. De vakken aardrijkskunde, geschiedenis, natuuronderwijs en verkeer gaan daar dieper op in.
Binnen ons onderwijs werken wij met het International Primary Curriculum (IPC).
IPC is een eigentijds onderwijsprogramma voor basisscholen dat kinderen stimuleert om beter te leren én om hun talenten te ontdekken. Het dynamische programma daagt kinderen uit om buiten bestaande grenzen en patronen te denken.
Het IPC is een integraal, thematisch en creatief curriculum voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar, dat gericht is op kunst en cultuur (beeldende vorming, dans, drama, digitaal en mediawijsheid, cultureel erfgoed, literair en levensbeschouwing, de zaakvakken (aardrijkskunde, geschiedenis, techniek en natuuronderwijs), burgerschap en integratie.
IPC is internationaal georiënteerd, wat mooi aansluit op ons profiel voor vervroegd vreemd talenonderwijs. Daarbij is er ruime aandacht voor onderzoekend leren en het ‘leren leren’, wat een verlengde is van onze benadering in de Eureka groepen.
Binnen IPC worden de kinderen actief betrokken bij hun eigen leerproces en leren doelgericht te werken aan kennis, vaardigheden en inzicht.Er is veel aandacht voor zelfregulatie en creatief en kritisch denken, welke belangrijke speerpunten zijn binnen ons onderwijsaanbod.
Het IPC curriculum werkt met projecten, oftewel units. De units behandelen stuk voor stuk onderwerpen waarmee de betrokkenheid van kinderen kan worden vergroot, variërend van onderwerpen als Magische Media en Missie naar Mars tot Red het Regenwoud en Voortrekkers van Verandering.
Ontdekkend en ontwerpend leren is de rode draad bij het werken met IPC. De leerlingen werken binnen een thema aan een onderzoeksvraag of een probleem. De resultaten hiervan worden aan het eind van een thema gepresenteerd.
Bij ons op school is verkeer een belangrijk onderwerp. De kinderen leren (vanaf groep 3) hoe zij rekening moeten houden met andere verkeersdeelnemers. Er wordt aandacht besteed aan situaties die de leerlingen vanuit de praktijk kennen. In groep 7 wordt een verkeersexamen afgenomen bestaande uit een theorie- en een praktijktest.
Expressiviteit is het vermogen om uiting te geven aan gevoelens en gedachten. Dit staat niet los van een vak, maar loopt door alle activiteiten heen.
Naast het aanbod binnen IPC nemen wij elk jaar deel aan het Kunstmenu van Markant.
Door de opkomst en aanwezigheid van allerlei technieken bewegen mensen steeds minder. Wij willen leerlingen meegeven dat bewegen gezond en vooral ook erg leuk is.
In 2019 zijn wij een samenwerking gestart met de gemeente Apeldoorn en met het JOGG. Wij zijn aan het onderzoeken hoe we onze leerlingen nog meer kunnen laten bewegen tijdens schooltijd.
Ons bewegingsonderwijs bestaat uit lessen gymnastiek zowel binnen als buiten (bij mooi weer), maar ook uit bewegen op muziek, sportdagen en meedoen aan buitenschoolse sportactiviteiten. Binnen het bewegingsonderwijs besteden we, naast de lichamelijke bekwaamheid, ook aandacht aan sociale factoren.
Vanaf groep 3 krijgen de kinderen gymles in de zaal aan de Morinistraat of aan de Germanenlaan. Het is verplicht dat zij daarbij gymkleding en gymschoenen dragen. De kinderen van groep 3 en 4 gaan met de bus naar de gymzaal. De leerlingen van de groepen 5 en 6 lopen met twee begeleiders naar de gymzaal. De leerlingen van de groepen 7 en 8 gaan op de fiets met 2 begeleiders naar de gymzaal.
Kinderen die aan het eind van de ochtend of middag gymles hebben, kunnen bij de gymzaal door hun ouders om 11.45 of om 14.45 uur opgehaald worden. Kinderen die overblijven worden door de leerkracht mee teruggenomen naar school. Aan het begin van het schooljaar wordt het gymrooster in de Victorinfo vermeld.
Om goed te kunnen leren is een schoolomgeving nodig waarin kinderen zichzelf kunnen zijn. Hiervoor is een sfeer van vertrouwen, veiligheid, rust en wederzijds respect nodig.
Om deze situatie te scheppen doen wij in alle groepen de Kanjertraining. Kinderen leren dan met elkaar te praten, te spelen en situaties te oefenen. Alle leerkrachten zijn gecertificeerd om de Kanjertraining te geven. Binnen onze school is Suzanne van Oers als Kanjercoördinator het aanspreekpunt voor ons team.
Voor meer informatie: www.kanjertraining.nl
Op onze school vinden we samen werken en samen leren belangrijk. Coöperatieve samenwerkingsvormen zijn onderdeel van onze dagelijkse lespraktijk. Kinderen, uit alle groepen, doen opdrachten samen en leren van en met elkaar. Uitgangspunten hierbij zijn:
De computer, laptop en iPad worden ingezet om het onderwijs, in alle groepen, te ondersteunen, niet alleen als informatiebron en verwerkingsmiddel, maar ook als middel voor remediëren en ter vervanging van mondelinge lessen. Alle groepen beschikken over een digitaal schoolbord.
Digitale media krijgen een steeds belangrijker plaats in ons onderwijs. Alle leerlingen vanaf groep 4 rekenen op een tablet.
Leerlingen vanaf groep 5 met een reken talent krijgen wekelijks programmeer les.
We zijn een Katholieke school en werken in alle groepen gedurende het schooljaar aan projecten levensbeschouwing. We lezen verhalen uit de Bijbel en vertalen deze naar de huidige tijd. Wat kunnen we van de verhalen leren?
In de hogere groepen behandelen we ook andere religies. We willen kinderen leren tolerant te zijn ten opzichte van andere culturen en religies en nieuwsgierig te zijn naar wat anderen bezighoudt en beweegt.
Er worden verhalen verteld via de Godly Play methode. Dit wordt gedaan door een medewerker van de Mariaparochie.
Wij vinden het belangrijk om kinderen een stevige basis voor de rest van hun schoolloopbaan en toekomst mee te geven. Dat doen we door goed onderwijs aan te bieden, maar we bieden uw kind ook méér!
Met alle groepen gaan we regelmatig op excursie. Deze activiteiten sluiten altijd aan bij het lesprogramma. De groepen 1 en 2 gaan bijvoorbeeld op excursie naar een huis of kantoor in aanbouw n.a.v. een kleuterproject ‘bouwen’. Verder bezoeken we onder schooltijd de bibliotheek, musea, kerkelijk erfgoed e.a. Ook nemen we deel aan activiteiten in schoolverband buiten schooltijd, zoals sporttoernooien. In groep 7 staat jaarlijks het prehistorisch kamp Haps op het programma en groep 8 gaat voor een natuurwerkweek naar Texel.
Om de kinderen al van jongs af aan te leren dat de wereld groter is dan school alleen, organiseren we jaarlijks een activiteit om geld in te zamelen voor een goed doel. Het is de bedoeling dat kinderen samen iets ondernemen om dit te bereiken. Afgelopen jaar hebben we geld ingezameld voor de ‘Plastic Soup Foundation’.
Bij een verjaardag hoort een traktatie! We vragen u de traktatie zo gezond mogelijk te houden en niet te groot te maken.
Een aantal keren per jaar zijn de kinderen van groep 3 t/m 8 weekhulp. Dat betekent o.a. dat zij aan het eind van de dag de taak hebben de klas op te ruimen. Uw kind is daar ongeveer 10 minuten na schooltijd mee bezig.
Voor in de pauze mogen de kinderen iets te eten en te drinken meenemen. We vragen u vriendelijk maar dringend geen snoep of koolzuurhoudende dranken mee te geven. Ook niet tijdens het overblijven.
Naast de activiteiten die de school zelf organiseert, participeren we ook in Brede School Orden.
De Brede School wil een positieve bijdrage leveren aan de leefwaarheid van de wijk Orden. Onder schooltijd worden, door de deelnemende scholen, activiteiten georganiseerd om integratie in de wijk te bevorderen,
Kinderen van onze school hebben hiernaast ook de gelegenheid deel te nemen aan een gevarieerd aanbod van activiteiten van de Brede School. Op vaste dagen in de week kunnen kinderen zich inschrijven voor sportactiviteiten, workshops voor diverse kunstdisciplines en computer- of typecursussen. Ook worden er bijeenkomsten voor ouders georganiseerd. Ouders worden hier d.m.v. flyers voor uitgenodigd. Deze activiteiten worden ingevuld door o.a. Acress, Coda, Markant en Stimenz.
Binnen school is Dorine Pot aanspreekpunt voor de Brede School Orden.
Regelmatig organiseren wij, in samenwerking met Typicalme, na schooltijd een typecursus.
Regelmatig organiseren wij, in samenwerking met Schaaktalent, na schooltijd een schaakcursus.
Éen keer per jaar organiseren wij, in samenwerking met Mac Sciene
In dit hoofdstuk vindt u informatie over voorzieningen die wij u bieden.
Jaarlijks komt de schoolfotograaf foto’s maken van de groepen en van de individuele kinderen.
Via de jaarkalender of de Victorinfo houden we u op de hoogte wanneer de foto’s gemaakt worden.
De foto’s kunt u online bestellen.
De school beschikt over een aantal fietsenrekken. Als de kinderen de fietsen stallen in de daarvoor bestemde rekken, ziet dat er netjes uit en gaan de fietsen ook langer mee.
Iedere groep heeft een vaste plek in de stalling.
Houdt u er rekening mee dat de fietsenstalling niet is berekend op fietsen met brede sturen en banden? De school stelt zich niet aansprakelijk voor diefstal of eventuele schade.
De conciërge verzamelt op school alle gevonden voorwerpen. Een aantal keer per jaar worden alle vondsten in de hal uitgestald. Dit is over het algemeen voorafgaand aan de vakantie en wordt aangekondigd in de Victorinfo. Spullen die dan nog blijven liggen gaan naar een goed doel. Als u kleding, overblijfspullen, sporttassen en dergelijke voorziet van naam is de kans groot dat verloren spullen weer terecht komen
Het is mogelijk dat de kinderen op school overblijven.
Wij vragen u steeds kritisch te kijken of overblijven in uw situatie noodzakelijk is.
Via deze link kunt u alle informatie met betrekking tot de overblijf terugvinden.
We bieden uw kind een gezellige en ontspannen overblijf met diverse activiteiten.
De regels voor het overblijven corresponderen met onze schoolregels. Bij herhaaldelijk overtreden van deze regels neemt de overblijfcoördinator contact op met de ouders. In het uiterste geval kan een leerling worden uitgesloten van het overblijven.
De verantwoordelijkheid voor het overblijven ligt van 12.00 tot 12.45 uur bij de overblijfkrachten.
Vanaf 12.45 uur is er pleinwacht door de leerkrachten.
Voor het overblijven geven ouders zich éénmalig online op. Informatie daarover krijgen ze van de leerkracht. Er wordt een vergoeding gevraagd van 1,50 euro per keer. Maandelijks wordt het bedrag dat verschuldigd is geïncasseerd.
Helpende handen? Altijd welkom!
Wij zijn altijd op zoek naar overblijfkrachten.
Voor deze hulp ontvangt u een vergoeding van 10 euro per keer.
U kunt zich aanmelden bij de overblijf coördinator.
De keus voor kinderopvang ligt bij de ouders.
De Sint Victorschool heeft een intensieve samenwerking met MAM’s Kinderopvang. Regelmatig nemen de peuters van MAM’s Peuterkamer een kijkje in onze kleutergroepen. Een doorgaande lijn van 0 tot 13 jaar is het doel.
MAM’s is gevestigd op loopafstand van de Sint Victorschool: Jachtlaan 191 – 193.
MAM’s Kinderopvang biedt opvang aan die aansluit bij de opvoeding en de leefwereld van het kind. Dagelijks biedt MAM’s een warme, passende speelomgeving voor kinderen, waarin ze met liefde en vakkennis worden begeleid. MAM’s Kinderopvang vindt het belangrijk dat ouders niet alleen een keuze maken op basis van prijs en bereikbaarheid, maar zeker ook op basis van kwaliteit en pedagogisch beleid. Belangstellende ouders zijn daarom van harte uitgenodigd voor een rondleiding.
MAM’s realiseert samen met de Sint Victorschool meetbare kwaliteit door het samen vormgeven aan een doorlopende ontwikkelingslijn voor kinderen. Er zijn afspraken gemaakt om samen te werken op pedagogisch, didactisch en organisatorisch vlak. Zo ontstaat er een sluitend netwerk rondom kinderen wat maakt dat zij zich naadloos bewegen van het MAM’s Kinderdagverblijf (3 mnd- 4 jaar) naar de Sint Victorschool en weer naar de MAM’s BSO, na schooltijd.
MAM’s naschoolse opvang (NSO) is onderverdeeld in twee takken:
VSO staat voor voorschoolse opvang, dat wil zeggen dat kinderen voor schooltijd naar MAM’s komen. De VSO begint om 07.30 uur en eindigt als de St. Victorschool aanvangt, om 08.30 uur. Tijdens de VSO hebben de kinderen de gelegenheid om wakker te worden, te ontbijten en nog wat te spelen. Als het tijd is om naar school te gaan, brengen de MAM’s-specialisten de kinderen naar school.
BSO is de af korting voor buitenschoolse opvang. De buitenschoolse opvang vindt plaats na school en niet te vergeten in de schoolvakanties. De buitenschoolse opvang is er voor kinderen in de basisschoolleeftijd. De MAM’s BSO start wanneer de school uit gaat. MAM’s haalt de kinderen uit school en na samen wat gegeten, gedronken en verteld te hebben, kiezen de kinderen hoe zij de middag/dag willen invullen. Kinderen die het moeilijk vinden keuzes te maken worden hierbij begeleid. BSO vindt plaats zowel aan de Jachtlaan als ook in de school zelf.
Bij MAM’s zijn alle kinderen welkom. Inschrijven kan het beste via de website, www.mamskinderopvang.nl. Onder de button aanmelden kiest u inschrijven/aanmelden. Hier staat het inschrijfformulier. Nadat het inschrijfformulier is ingevuld kunt u het mailen naar info@mamskinderopvang.nl. Vervolgens neemt MAM’S contact met u op voor het maken van een afspraak.
Het team bestaat uit een clusterdirecteur, een locatiedirecteur, groepsleerkrachten, leerkrachten die het team ondersteunen ten behoeven van de werkdrukverlichting, een intern begeleider, bouwcoördinatoren, een conciërge en een administratieve kracht. Elke klas heeft 1 of 2 leerkrachten. De leerlingen hebben het meest contact met hun leerkrachten. Zij verzorgen de meeste lessen en staan altijd voor hun kinderen en de ouder(s)/ verzorger(s) klaar.
De Intern begeleider bewaakt de zorgstructuur van de school en coacht de leerkrachten bij de speciale leerlingenzorg.
We worden regelmatig bijgestaan door behulpzame ouders/ verzorgers.
Deze extra handen maken allerlei activiteiten mogelijk. Hulp is altijd welkom!
Bij ons op school geven we studenten van de Pabo de gelegenheid de praktische opdrachten van hun studie uit te voeren. Pabostudenten worden opgeleid tot leerkracht basisonderwijs. De student loopt een bepaalde periode mee met een leerkracht. De groepsleerkracht is verantwoordelijk voor wat er in de klas gebeurt. Vierdejaars studenten kunnen bij ons op school een WPO-stage doen. Na een korte inwerkperiode zal de student zelfstandig voor de klas staan. De student zal hierbij gecoacht worden door een leerkracht en door onze opleider in de school. Wij bieden ook stageplaatsen aan mbo-studenten. Doorgaans volgen zij een opleiding voor onderwijs- of klassenassistent.
Als een leerkracht door ziekte of verlof niet op school is, wordt er door de schoolleiding voor vervanging gezorgd. Wij merken dat we bij het vinden van vervangers regelmatig voor een uitdaging staan. Mocht dat niet lukken, dan proberen we binnen het team een oplossing te vinden. In een enkel geval kan het zijn dat wij genoodzaakt zijn u te vragen uw kind thuis te houden. U krijgt daar dan altijd van tevoren bericht over. Een noodplan vervanging is op school voorhanden.
Een leven lang leren gaat zeker op voor mensen in het onderwijs. In een sterk veranderende maatschappij worden er ook steeds meer eisen gesteld aan het onderwijzend personeel. Bij- en nascholing is nodig om hieraan te kunnen voldoen. Scholing vindt deels plaats in teamverband tijdens studiedagen. Het schoolplan is richtinggevend bij de keuze van onderwerpen. Op basis van een persoonlijk ontwikkelingsplan vindt er ook individuele scholing plaats.
In het schooljaar 2019-2020 zal de teamscholing voornamelijk gericht zijn voor op implementatie van IPC.
Klik hier voor een overzicht van onze medewerkers.
Wij stimuleren kinderen hun talenten te ontplooien door ze in een veilige omgeving uitdagend onderwijs te geven. Om in te spelen op de ontwikkeling volgen wij de vorderingen van onze kinderen nauwgezet.
De ontwikkeling van de kleuters houden we bij door observaties. Ook maken we gebruik van een digitaal leerlingvolgsysteem. Alle ontwikkelingsaspecten van de kleuter worden in dit systeem genoemd; zo is de voortgang goed te volgen. In de groepen 1 en 2 wordt een aantal Cito-toetsen afgenomen. Daarnaast verzamelen we regelmatig werkjes van leerlingen in een portfolio.
Vanaf groep 2 maken de kinderen regelmatig toetsen: methodegebonden toetsen en de toetsen van het Cito- leerlingvolgsysteem (LVS); deze toetsen beslaan verschillende vakgebieden. Resultaten worden digitaal vastgelegd, zodat een goed overzicht van de voortgang van de leerling ontstaat. Daarnaast kunnen de resultaten van de individuele kinderen vergeleken worden met het gemiddelde van de groep.
Van ieder kind wordt een leerlingendossier bijgehouden. Hierin staan o.a. gegevens van het aanmeldingsformulier, de toets- en rapportgegevens van de verschillende leerjaren, gegevens over speciale onderzoeken en gesprekken met ouders en/of leerlingen. De groepsleerkracht beheert deze gegevens. Drie keer per jaar bespreken de leerkrachten van elke groep samen met de intern begeleider de groepsresultaten. Hierbij komt ook de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen ter sprake. Aan het einde van het schooljaar bespreekt de groepsleerkracht de leerlingen met de volgende leerkracht. Regelmatig bespreken alle leerkrachten met elkaar de ontwikkelingsvoortgang van de kinderen die gedurende langere tijd speciale aandacht of zorg nodig hebben.
Als alles verloopt zoals we verwachten zal uw zoon/dochter na groep 8 zijn/haar schoolloopbaan voortzetten in het voortgezet onderwijs. Eind groep 7 krijgen de leerlingen een pré advies. In januari/februari zal de leerkracht van groep 8 het advies geven voor het voorgezet onderwijs. Dit advies is gebaseerd op observaties, cijfers, de scores van het CITO leerlingvolgsysteem en overleg met collega’s. Nadat dit besproken is met de ouders en het kind geeft de school uiterlijk 31 maart het advies van de leerkracht door aan het voortgezet onderwijs (VO).
De leerlingen van groep 8 doen in april mee aan de CITO eindtoets. De resultaten daarvan zijn in mei bekend. Als een leerling de CITO eindtoets beter maakt dan verwacht, kan de basisschool het schooladvies heroverwegen, in overleg met de ouders. Dat kan leiden tot een wijziging in het schooladvies, maar er kan ook beslist worden dat wordt afgeweken van het resultaat van de eindtoets. Soms maken leerlingen de eindtoets minder goed dan verwacht. In dat geval mag de basisschool het schooladvies niet aanpassen.
Aan het begin van het schooljaar wordt u samen met de groepsleerkracht uitgenodigd voor een “PO-VO avond” op een van de Apeldoornse scholen voor voortgezet onderwijs. Op deze avond ontvangt u informatie over de rest van het schooljaar en over de mogelijkheden van het voortgezet onderwijs in Apeldoorn.
In mei/juni organiseren we, in samenwerking met het Christelijk Lyceum en het Veluws College Cortenbosch, een brugklasweek. Leerkrachten van de eerder genoemde scholen verzorgen een aantal lessen. De leerlingen krijgen per dag huiswerk op en zo ervaren onze leerlingen hoe het er in de brugklas er aan toe gaat
In Passend Onderwijs staat centraal dat het lesaanbod aansluit bij de mogelijkheden van iedere leerling. Alle leerlingen ervaren het onderwijs als uitdagend en leerzaam, ook kinderen die meer aan kunnen. Voor cognitief getalenteerde leerlingen betekent dit compacten (inkorten) en verrijken van het lesaanbod. Voorbeelden van verrijkingswerk zijn Spaans voor kinderen met talent voor taal uit de groepen 5 t/m 8. Dit wordt gegeven door een vakdocent. Daarnaast is er Programmeren voor kinderen met talent voor rekenen/wiskunde uit de groepen 6 t/m 8.
Toch is compacten en verrijken niet voor ieder cognitief getalenteerd kind voldoende. Soms komen deze kinderen niet of nauwelijks tot leren en lopen vast in het leerproces. Ze durven niet aan iets onbekends te beginnen, bang om fouten te maken. Ze kunnen hun aandacht niet bij het werk houden of weten niet hoe ze een opdracht moeten aanpakken. Ook kunnen ze van mening zijn dat ze de opdracht direct moeten kunnen oplossen, of anders lukt het nooit (fixed mindset).
Voor deze leerlingen zijn er de Eurekagroepen. Eén groep voor de onderbouw en één voor de bovenbouw. Hier wordt één dagdeel per week op hun specifieke leerbehoeftes ingegaan; ofwel het leren leren, leren plannen, leren samenwerken en leren fouten maken. Daarnaast voorziet de Eurekagroep in de behoefte van cognitief getalenteerde leerlingen om regelmatig samen te spelen en te leren met en van ontwikkelingsgelijken. Begaafde kinderen denken en leren op een andere wijze dan hun leeftijdgenootjes, waardoor aansluiting met anderen soms veel energie kost. Het wordt als heel fijn ervaren om kinderen tegen te komen die net zo zijn als jij. Vanuit wederzijds begrip kun je groeien.
Meer informatie over ons aanbod kunt u vinden in deze flyer
Ieder kind heeft recht op goed onderwijs. Kinderen die extra ondersteuning nodig hebben, moeten die zoveel mogelijk krijgen in het reguliere onderwijs. Dat is het uitgangspunt van de Wet passend onderwijs.
Door deze wet zijn scholen verantwoordelijk voor het bieden van een passende onderwijsplek aan ieder kind. Onze school werkt samen met andere scholen in de regio en scholen voor speciaal onderwijs zodat we samen alle leerlingen passend onderwijs kunnen geven. Wanneer extra ondersteuning aan de orde is, zal de leerkracht dit altijd met u als ouder, onze intern begeleider en de gedragswetenschapper van de school overleggen. Verder kunnen wij overleggen met de schoolmaatschappelijk werker en de jeugdverpleegkundige die vanuit het CJG aan onze school verbonden zijn. In ons Schoolondersteuningsplan (SOP) hebben wij omschreven welke extra ondersteuning wij aanbieden.
Als blijkt dat kinderen niet in het reguliere onderwijs terecht kunnen, kunnen zij in het speciaal basisonderwijs geplaatst worden. Onze school werkt nauw samen met SBO De Vorm (www.sbodevorm.nl), de school voor katholiek speciaal basisonderwijs van de Veluwse Onderwijsgroep.
Meer informatie over passend onderwijs in onze gemeente is te vinden op: www.swvapeldoornpo.nl
De Intensieve Taalklas is een initiatief van de gemeente Apeldoorn, in samenwerking met:
De Intensieve Taalklas wordt georganiseerd voor kinderen met een grote taalachterstand. In veel gevallen zijn dit kinderen die korter dan vier jaar in Nederland verblijven en om die reden het Nederlands minder goed beheersen. Het doel is leerlingen taalvaardiger te maken: mondeling taalvaardiger worden, beter spreken en luisteren, teksten beter begrijpen en woordenschat uitbreiden.
Voor uitgebreide informatie verwijzen we naar de website: www.intensievetaalklassen-apeldoorn.nl
Nadere inlichtingen over aanmelding kunt u verkrijgen bij de directeur van de school of via e-mail: info@intensievetaalklassen-apeldoorn.nl
Als er in een gezin een besmettelijke ziekte voorkomt, zoals rode hond, kinkhoest of krentenbaard dan worden wij graag op de hoogte gesteld. We kunnen dan, in samenspraak met de GGD, eventuele maatregelen nemen.
Om pesten zoveel mogelijk te voorkomen maken we gebruik van de Kanjertraining. Het kind leert om grenzen aan te geven door gewoon nee te zeggen. Hij leert trots te zijn.
Het kind hoeft zich niet meer te verschuilen achter de rest. Het kind leert zichzelf te zijn en om te gaan met lastige situaties. Pas dan kan het trots zijn op zichzelf en genieten van het leven.
Een ander belangrijk aandachtspunt is respect hebben voor elkaar. Kinderen worden zich bewust van het mogelijke effect van hun gedrag op de ander. Ze leren inzien dat hun gedrag ook vervelend kan zijn voor een ander en dus bijgestuurd moet worden.
Mochten zich desondanks toch pestgevallen voordoen, dan maken we gebruik van een pestprotocol.
Hoofdluis is een normaal verschijnsel op plaatsen waar veel mensen bij elkaar zijn. Na elke vakantie worden alle leerlingen gecontroleerd op hoofdluis. De controles worden uitgevoerd door een aantal ouders. Wij vragen u de kinderen de dag voor de controle hun haren te laten wassen en geen gel of wax te gebruiken. Ook mag het haar niet ingevlochten zijn. Ouders van kinderen bij wie hoofdluis is gevonden, worden door de leerkracht geïnformeerd. Deze kinderen kunnen na een week opnieuw gecontroleerd worden. Luizen vermeerderen zich snel: het is daarom belangrijk dat u een geval van hoofdluis direct aan ons meldt.
Voor de leerlingen, leerkrachten en ouders die op school meehelpen is er een aansprakelijkheidsverzekering en een ongevallenverzekering afgesloten.
De aansprakelijkheidsverzekering biedt dekking bij schade aan derden veroorzaakt door aantoonbare nalatigheid van de school.
De verzekering keert niet uit wanneer er schoolmateriaal (boeken, meubilair, ICT-apparatuur, en dergelijke) door een leerling vernield wordt.
Onder de ongevallenverzekering vallen de leerlingen van de school en het personeel. Onder personeel worden ook verstaan: stagiairs, vrijwilligers, invalkrachten en anderen die deelnemen aan schoolse of buitenschoolse activiteiten die verband houden met school. De verzekering is van kracht tijdens schooluren en evenementen in schoolverband.
Leerlingen zijn verzekerd gedurende de tijd dat zij onder toezicht staan van leerkrachten/hulpkrachten en tijdens het rechtstreeks gaan van huis naar school (of naar een door de leerkracht aangegeven andere plaats) en omgekeerd.
De collectieve ongevallenverzekering komt alleen tot uitkering bij blijvende invaliditeit, of bij overlijden of bij medische kosten die niet door de eigen ziektekostenverzekeraar worden vergoed (secundaire dekking).
U kunt indien nodig contact opnemen met de locatiedirecteur.
Het is van belang dat iedereen zich veilig voelt in het schoolgebouw. Wij hebben afspraken hoe we met elkaar omgaan, de zgn Kanjerafspraken. In het schoolveiligheidsplan staat beschreven hoe we de veiligheid waarborgen. Er is dagelijks een conciërge aanwezig. Zij vormt het eerste aanspreekpunt voor bezoekers.
Onze school aan de Kooiweg staat niet als een eiland in de wijk. De omwonenden in de straat krijgen meerdere malen per dag te maken met kinderen en ouders die van en naar school gaan. Dat brengt veel drukte met zich mee.
Om de overlast voor de buurt te beperken en de veiligheid van de kinderen te waarborgen hebben we de volgende afspraken gemaakt:
De school heeft een werkgroep verkeer, bestaande uit ouders en leerkrachten, die de verkeersveiligheid bewaakt. De afspraken die met ouders en leerlingen gemaakt zijn, staan in een document. Elke nieuwe ouder krijgt dat aan- geboden. Samen met de wijkagent worden er prikacties gehouden om mensen aan de afspraken te herinneren.
Ook via de info worden ouders regelmatig herinnerd aan deze afspraken. De buren worden ook betrokken bij het veilig maken van de omgeving.
De werkgroep verkeer heeft contacten met de wijkagent, de gemeente Apeldoorn, taxibedrijven (die kinderen ophalen voor de buitenschoolse opvang) en krijgt informatie van o.a Veilig Verkeer Nederland, Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland en de ANWB.
Een sociaal-veilige omgeving is een belangrijke voorwaarde voor een kind om zich te ontwikkelen en te kunnen leren. Wij besteden daar veel aandacht aan op verschillende manieren:
Voor zaken die vertrouwelijkheid vereisen kan men zich wenden tot onze vertrouwenspersoon.
Bij de vertrouwenspersoon kunnen leerlingen, ouders, leerkrachten en medewerkers terecht als ze zich bijvoorbeeld verbaal, non-verbaal, fysiek of seksueel geïntimideerd voelen. Onze vertrouwenspersoon is mevrouw Mariëlle Meijnen-Bult. Zij is bereikbaar op het volgende mailadres: vertrouwenspersoonstvictor@gmail.com
Daarnaast kunt u ook contact opnemen met mevrouw I. Scheidmann, de vertrouwenspersoon van de Veluwse Onderwijsgroep, bereikbaar via het secretariaat van de Veluwse Onderwijsgroep, telefoonnummer: (06) 5434 2455.
De Regionale Verwijsindex is een informatiesysteem dat bedoeld is om hulpverleners binnen verschillende organisaties inzicht te geven in elkaars betrokkenheid bij een individuele jongere (tot 23 jaar). Hulpverleners die zich ernstige zorgen maken over een kind / jongere, geven in de Verwijsindex een melding. Door de meldingen in de Verwijsindex weten hulpverleners sneller of een kind / jongere ook bekend is bij een collega, zodat zij kunnen overleggen over de beste aanpak. Hierdoor blijft het kind/de jongere in beeld en kunnen hulpverleners elkaar informeren en hun activiteiten op elkaar afstemmen.
Meer informatie: www.verwijsindex.nl
Hieronder vindt u een aantal belangrijke formulieren, beleidsplannen en protocollen.
Opgroeien in Apeldoorn is leuk, veilig en gezond!
In Apeldoorn is er passende hulp, ondersteuning en zorg voor elk kind.
Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is er voor jouw gezin.
De schoolarts en schoolverpleegkundige werken vanuit het CJG en komen regelmatig op de school van uw kind. U kunt de schoolverpleegkundige ontmoeten op een gezamenlijke ouderavond, inloopspreekuur of themabijeenkomst. De school kan u vertellen wanneer u de jeugdverpleegkundige op school kunt ontmoeten.
In Apeldoorn zijn vier Centra voor Jeugd en Gezin waar u terecht kunt met vragen over gezondheid, opvoeden en opgroeien. Zo is er altijd eentje in de buurt. U kunt er binnenlopen voor vragen en informatie. De professionals die in het CJG werken bieden hulp op maat of helpen bij het zoeken naar de juiste instanties die u en uw kind verder kunnen helpen.
Het CJG volgt de groei en ontwikkeling van je kind. Vanaf de geboorte van uw kind bent u op het consultatiebureau geweest bij de jeugdverpleegkundige en jeugdarts.
Ook op de basisschool ziet uw kind regelmatig de jeugdverpleegkundige.
In het jaar dat uw kind 5 jaar is, wordt u uitgenodigd om samen naar het CJG te komen. Bij de uitnodiging krijgt u een aantal vragenlijsten toegestuurd om thuis alvast (digitaal via Mijn Kind dossier) in te vullen. De jeugdverpleegkundige meet en weegt uw kind en bespreekt de groei, ontwikkeling en gezondheid. Ook wordt er een ogentest en gehoortest gedaan. U kunt uw vragen stellen en eventuele zorgen over groei of ontwikkeling delen. Eventueel maken we nog een extra afspraak met u / uw kind met de jeugdverpleegkundige, jeugdarts of logopediste van het CJG.
Ook als uw kind in groep 7 zit wordt u uitgenodigd om samen met uw kind naar het CJG te komen. We meten en wegen uw kind. Ook tijdens dit onderzoek nemen we de tijd om uw vragen te stellen of eventueel uw zorgen te delen. We bespreken samen de lichamelijke veranderingen van uw kind in de (komende) puberteit.
Kernteam Maakt u of de leerkracht van uw kind zich zorgen over uw kind? Vraag dan gerust via de IB-er van school advies aan het kernteam. In dit kernteam zitten verschillende professionals. Zij kijken op een aantal verschillende vlakken met u/ uw kind mee. Samen kunnen jullie bespreken en bekijken wat er eventueel nodig is aan advies, hulp, ondersteuning of zorg.
Voor vragen over het onderwijs kunt u terecht bij de inspectie via het telefoonnummer: 0800 8051. Informatie vindt u ook op: www.onderwijsinspectie.nl
SMW staat voor Schoolmaatschappelijke Werk. Het smw-team bestaat uit maatschappelijk werkers die scholen en ouders ondersteuning bieden bij de opvoedende en zorgende taak. De hulpverlening is zo kort mogelijk, maar zo lang als nodig is. De gesprekken zullen doorgaans plaatsvinden op school of bij u thuis.
Het kan gaan om een korte, concrete opvoedings- of ontwikkelingsvraag (bijvoorbeeld als uw kind nog niet zindelijk is of steeds ruzie maakt met zijn/haar broertje/zusje. Maar ook als het gaat om complexe problemen, zoals een combinatie van gedragsproblemen bij uw kind(eren), schulden, problemen in de buurt, echtscheiding, etc. kunt u bij hen terecht.
Zij kunnen u hierin ondersteunen en adviezen geven of, wanneer nodig, doorverwijzen naar de juiste instantie.
U kunt zelf contact opnemen wanneer u een vraag of een probleem heeft. Daarnaast kunt u ook (met uw toestemming) verwezen worden door bijvoorbeeld de intern begeleider, de leerkracht, de huisarts of een andere hulpverlener.
Onze school maatschappelijk werker is Titianne Geerlinks.
U kunt haar bereiken via: t.geerlinks@stimenz.nl of op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer: (088) 784 64 64
Bekijk hier de wegwijzer van SMW en CJG.
Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst wil ervoor zorgen dat ook de kinderen uit gezinnen die het financieel wat minder ruim hebben, kunnen meegaan met schoolreisjes en school- kampen. Om mee te kunnen doen met buitenschoolse activiteiten (sport, dans, creatieve vorming, enzovoort) worden deze ook door de Stichting Leergeld bekostigd.
Stichting Leergeld helpt gezinnen uit Apeldoorn en Voorst als het inkomen van de ouder(s) onder de 120% van het bijstandsniveau ligt en als het gaat om kinderen van 4 tot 18 jaar. U kunt een afspraak maken door te bellen naar 085 047 17 74 (lokaal tarief) of door een e-mail te sturen naar: leergeldapeldoornvoorst@live.nl
Meer informatie: www.leergeldapeldoornvoorst.nl
Het Advies Meldpunt Kindermishandeling (AMK) is per 1 januari 2015 opgegaan in een nieuwe organisatie: advies- en meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling ‘Veilig Thuis’. De school kan in geval van zorg over een kind of de thuissituatie bij dit meldpunt advies vragen. Bij zeer ernstige zorg over een leerling kan overgegaan worden tot melding.
Meer informatie: www.vooreenveiligthuis.nl
Opvoeden gebeurt thuis, maar ook op school. Een groot gedeelte van de dag brengt uw kind door op school.
Het is in het belang van het kind dat ouder en school elkaar ondersteunen in de opvoeding en informeren over het welzijn van het kind. Wij zien ouders en school als partners in opvoeding. Een regelmatig contact is daarvoor noodzakelijk. Ouders zijn altijd welkom om te komen praten over hun kind. Dit kan voor of na schooltijd.
Als u wat langer wilt praten, kunt u een afspraak maken. Mochten wij u willen spreken, dan zullen we u uitnodigen voor een gesprek.
Binnen onze school maken wij gebruik van Parro. Dit is een ouder communicatie app waarmee ouders de activiteiten van hun kind(eren) op school kunnen volgen.
Meer informatie hierover kunt u vinden middels deze link.
U kunt leerkrachten telefonisch bereiken via school op nummer (055) 355 48 59.
Binnen Parro kunt u een gesprek starten met de leerkracht maar ook contact per mail is mogelijk; wij vragen u voorzichtig om te gaan met informatie via mail. De mailadressen vindt u hier.
Een persoonlijk gesprek heeft in een aantal gevallen de voorkeur.
In een gesprek met ouders staat het welzijn van het kind voorop. Leerkrachten en ouders beseffen dat wederzijdse kritische belangstelling het kind ten goede komt.
Via onze website kunt u op de hoogte blijven van de laatste informatie van alles wat er op onze school gebeurt:
U kunt ons volgen op Facebook.
Facebook: www.facebook.com/SintVictorApeldoorn
Regelmatig verschijnt op vrijdag de Victorinfo, onze digitale nieuwsbrief. Hierin staat allerlei belangrijke en praktische informatie die van toepassing is op de komende periode.
Aan het begin van het schooljaar wordt u uitgenodigd voor een informatiemarkt en contactochtend voor alle ouders. U krijgt dan informatie over de plannen en de activiteiten voor het komende schooljaar in de verschillende groepen. Tijdens deze bijeenkomst kunt u zich ook opgeven om te ondersteunen bij allerlei activiteiten.
Via het ouderportaal kunt u het hele schooljaar door op de hoogte blijven van de resultaten van de methodegebonden toetsen en van de cito scores van uw kind(eren).
U kunt uw ouderportaal ook koppelen aan uw Parro account om de updates hierin te ontvangen.
De kinderen van groep 1 t/m 8 krijgen in februari en in juni hun rapport mee naar huis met hun vorderingen en hun werkhouding. De uitslagen van de toetsen van het Cito leerlingvolgsysteem worden ook op het rapport vermeld. De kleuters krijgen twee keer per jaar hun portfolio met werkjes mee.
Drie weken na de start van het schooljaar vindt er een kennismakingsgesprek plaats tussen ouders en leerkracht. Naar aanleiding van het eerste rapport worden ouders tevens in februari uitgenodigd om over hun kind te praten tijdens een tien-minuten-gesprek. Beide gesprekken zijn verplicht. Ook de ouders van de kleutergroepen worden voor het eerste- indruk-gesprek en het tien-minuten-gesprek uitgenodigd.
De observatielijsten vormen de basis voor deze gesprekken. Ook deze gesprekken zijn verplicht.
Indien daartoe aanleiding is, worden ouders tussentijds uitgenodigd. Als ouders zelf behoefte hebben aan een gesprek, kunnen ze daarvoor altijd een afspraak maken met de leerkracht.
Het tweede rapport gaat een paar weken voor de zomervakantie mee naar huis.
Indien gewenst kunnen ouders dan nog een afspraak maken met de leerkracht.
Voor groep 7 zijn er na het tweede rapport de zogenaamde pre-adviesgesprekken. Hierin wordt geadviseerd welk niveau voortgezet onderwijs het beste bij uw kind past. Deze gesprekken zijn verplicht. Bij deze gesprekken zijn zowel de ouders als de leerling aanwezig.
Iedere groep op school heeft twee contactouders. Deze contactouders werken op vrijwillige basis en staan tussen de ouders en de leerkrachten in. Indien er bijvoorbeeld voor activiteiten hulp van ouders nodig is, dan mobiliseren de contactouders ouders die bereid zijn te helpen.
Parro is een oudercommunicatie-app die schoolbreed wordt gebruikt.
Nieuwe ouders ontvangen van de leerkracht(-en) van uw kind(-eren) inloggegevens per mail.
U kunt uw account dan ook koppelen aan het ouderportaal.
Wanneer u aangemeld bent op Parro kunt u de informatie ontvangen die de leerkracht(en) met u deelt. Daarnaast kunt u ook middels een persoonlijk bericht bijvoorbeeld een afspraak maken met de leerkracht of een korte mededeling doorgeven.
Belangrijke en/of persoonlijke/ inhoudelijke mededelingen doen wij niet via Parro, hiervoor blijven wij graag persoonlijke in gesprek.
Zonder een smartphone kunt u ook mededelingen, berichten en agenda-items ontvangen. Dit komt voor u beschikbaar op het moment dat u een Parro account heeft.
Deze kunt u aanmaken via de Parro webapp op https:// talk.parro.com.
Daar kunt u dan voortaan inloggen om berichten te lezen. Als u een mededeling gemist heeft, krijgt u automatisch een e-mail ter herinnering.
Parro en de school doen er alles aan om zorgvuldig en gepast om te gaan met de privacy van kinderen. Omdat het prettig is dat er met een ieders specifieke voorkeuren rekening gehouden wordt, en dit tegenwoordig zelfs wettelijk verplicht is, heeft Parro een manier gevonden om dit heel makkelijk, veilig op te lossen. Alles staat in dan in 1x op de juiste plek.
Ieder schooljaar heeft de school toestemming nodig om beeldmateriaal te delen.
Wij vragen u via de Parro app de privacy voorkeuren voor uw kind(eren) door te geven.
U kunt dus met een paar kliks doorgeven waar u juist wel en juist geen toestemming voor wilt geven. Ook tijdens het schooljaar kunt u inzien wat u aan het begin van het schooljaar heeft doorgeven.
Voor de meest voorkomende vragen over het gebruik van Parro kunt u een kijkje nemen op de ParnasSys website. Deze is te bereiken middels deze link.
In de medezeggenschapsraad zijn ouders en het personeel vertegenwoordigd. De medezeggenschapsraad praat mee, geeft advies en beslist mee over zaken die de school aangaan, zoals arbo en veiligheid, schoolbeleid en personeelszaken. Leden van de raad worden voor drie jaar benoemd.
Op de website staan de data van de MR vergaderingen en ook de verslagen vindt u daarop terug. De vergaderingen zijn deels openbaar, u bent daar van harte welkom! De medezeggenschapsraad heeft ook zitting in de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad (GMR). Hierin zijn alle scholen binnen de stichting vertegenwoordigd.
U kunt de MR van de school bereiken via mr@sintvictor.nl.
De ouderraad wil de samenwerking tussen ouders en het personeel van de school bevorderen. Zij werkt mee aan het organiseren van activiteiten binnen en buiten de school, zoals het sinterklaas- en kerstfeest. Wij kunnen uw hulp goed gebruiken bij de organisatie van verschillende feesten.
U kunt de OR van de school bereiken via orsintvictor@gmail.com
In schooljaar 2018-2019 hebben we in samenwerking met de MR een klankbordgroep opgericht. In deze klankbordgroep worden onderwijsontwikkelingen besproken door ouders en teamleden samen. We vinden het belangrijk om u als ouder op de hoogte te brengen van onderwijsontwikkelingen. Dat doen we via de Victorinfo en door twee keer per jaar met elkaar in gesprek te gaan. De samenstelling van de groep is wisselend, we nodigen voor elke bijeenkomst uit elke groep een andere ouder uit.
Afgelopen schooljaar zijn wij gestart met een leerlingenraad. We vinden het belangrijk dat kinderen leren overleggen en inspraak hebben. Kinderen uit de groepen 5 t/m 8 zullen zitting nemen in de leerlingenraad. Deze wordt begeleid door meester Thijs.
Dagelijks doen we ons uiterste best om goed onderwijs te verzorgen en daarbij oog te hebben voor het welzijn van al onze leerlingen. Toch kan het zijn dat ouders/verzorgers niet tevreden zijn. In dat geval vragen we u contact met ons op te nemen, zodat we in een open en eerlijk gesprek kunnen zoeken naar een oplossing.
Lees ook
Wij vragen alle ouders vrijwillig een financiële bijdrage te leveren van €37,50 per schooljaar.
Met dit geld organiseren we allerlei activiteiten, zoals het sinterklaasfeest. Het bedrag wordt elk jaar opnieuw vastgesteld. U ontvangt aan het begin van het schooljaar een bericht in het ouderportaal i.v.m. de betaling van de ouder- bijdrage.
Leerlingen worden niet uitgesloten van deelname aan activiteiten die binnen lestijd, het curriculum, en de verantwoordelijkheid van de school vallen.
Indien u de bijdrage niet kunt voldoend kunt u Stichting Leergeld benaderen
Verder vraagt de school een ouderbijdrage voor de verschillende schoolkampen (in groep 7 en 8) en een bijdrage voor het tweejaarlijks schoolreisje.
Op verschillende manieren informeren we nieuwe en huidige ouders over het onderwijs op onze school. Dit doen we o.a. door middel van het maken van foto’s en video’s. Deze opnames worden gemaakt tijdens verschillende gelegenheden, bijvoorbeeld tijdens activiteiten, schoolreisjes en lessen. Ook uw zoon/dochter kan op deze foto’s (en soms in video’s) te zien zijn. We gaan zorgvuldig om met beeldmateriaal van uw zoon/dochter.
Voor het publiceren van beeldmateriaal in onze voorlichtingsmaterialen, zoals een poster, brochure of op onze website, vragen wij jaarlijks toestemming aan de ouder die het ouderlijk gezag heeft over zijn/haar zoon/dochter. Uw toestemming geldt alleen voor foto’s en video’s die door ons, of in onze opdracht worden gemaakt. Deze privacy voorkeuren voor uw kind(eren) kunt u doorgeven via Parro.
U mag altijd terugkomen op de door u gegeven toestemming. Wij wijzen u hier jaarlijks op in onze nieuwsbrief.
Het kan voorkomen dat ouders zelf foto’s maken tijdens schoolactiviteiten. Wij hebben daar geen invloed op, maar we vragen ouders terughoudend te zijn bij het plaatsen van foto’s en video’s op internet of social media.
Om de kwaliteit van ons onderwijs te handhaven, stellen we ons zelf voortdurend vragen: waar staan we nu met ons onderwijs? Wat willen we bereiken? Hoe doen we dat? Wat moet er veranderd of verbeterd worden? Hoe bereiken we de beste resultaten? Trendanalyses vanuit het leerlingvolgsysteem zijn een belangrijk middel om ons onderwijs de evalueren.
We vinden het belangrijk dat kinderen hun talenten tot ontwikkeling kunnen brengen. Wij bieden een onderwijsprogramma geënt op het individu waarin, met behulp van IPC en verrijkte lesstof de talenten van leerlingen ontwikkeld worden. Onze talentvolle leerlingen bieden wij verrijkte lesstof aan, zodat ook deze leerlingen zich in voldoende mate kunnen en blijven ontwikkelen. Zo wordt er bijvoorbeeld, vanaf groep 5, Spaanse les en programmeren gegeven op onze school.
In het schooljaar 2019-2020 gaan wij werken met IPC.
Gedurende dit schooljaar wordt het team door IPC Nederland getraind.
Verder gaan wij ons het komende schooljaar verdiepen in het werken met Snappet.
De kleuterbouw gaat de visie uitwerken en een programma ontwikkelen in het kader van het Spelend en Ontdekkend Leren.
De kleuterbouwcoördinator gaat in dit kader een master opleiding ‘Het Jonge Kind’ volgen.
Ook gaan wij dit schooljaar onderzoeken hoe wij onze resultaten kunnen optimaliseren.
Regelmatig wordt een peuterinstuifochtend georganiseerd. Peuters raken vertrouwd met de basisschool en hierdoor wordt ook gewerkt aan een doorgaande lijn van peuter naar kleuteronderwijs.
Onze school houdt zorgvuldig bij welke resultaten we behalen. Daarvoor worden toetsen gebruikt. Ook gebruiken wij een leerlingvolgsysteem van Cito, waarbij de ontwikkeling van het kind nauwkeurig gevolgd wordt. Via het ouderportaal kunt u de resultaten van uw kind volgen.
Uitgangspunt is dat leerlingen niet doubleren. Wel kunnen leerlingen een eigen leerlijn volgen binnen het leerstofjaar- klassensysteem. Er kunnen zich echter situaties voordoen, waarbij in het belang van het kind doublure moet worden overwogen. Het komt ook voor dat ouders een verzoek tot doublure indienen. Het laten doubleren van een leerling is een besluit dat in overleg met ouders/verzorgers, groeps- leerkracht, IB’er en directie wordt genomen. In alle gevallen staat het belang van het kind voorop.
Voor een extra kleuterjaar:
Voor doublure in de groepen 3 t/m 8:
Dit zijn de cito-eindtoets gegevens van de afgelopen jaren:
De scores vertonen in bovengenoemde jaren een trend boven het landelijk gemiddelde.
Een intern audit-rapport heeft uitgewezen dat de opbrengsten in orde zijn.
We gaan desalniettemin onderzoeken hoe we de rekenresultaten meer passend kunnen maken.
In 2018-2019 zijn onze leerlingen uit groep 8 uitgestroomd naar de volgende vormen van voortgezet onderwijs:
Totaal aantal leerlingen: 28
Als ouders hun kind willen aanmelden, maken zij een afspraak met de locatiedirecteur. Ouders kunnen hun vragen stellen, en na een gesprek laat de locatiedirecteur de school zien.
U kunt uw zoon of uw dochter officieel vanaf drie jaar schriftelijk aanmelden bij ons op school. We streven ernaar u binnen 6 weken na ontvangst van deze aanmelding te laten weten of onze school uw kind kan toelaten; in enkele gevallen duurt de berichtgeving maximaal 4 weken langer.
Als er meer kinderen zijn aangemeld dan wij als school plek hebben, dan treedt de toelatingsprocedure in werking. Wij geven voorrang aan kinderen die al een broertje of zusje op school hebben of een ouder of verzorger die voor de Veluwse Onderwijsgroep werkt.
(Wij zijn onze toelatingsprocedure verder aan het ontwikkelen en zodra deze definitief is vastgesteld publiceren wij deze op onze schoolwebsite, evenals onze beschikbare capaciteit)
Ongeveer 2 maanden voordat het kind 4 jaar wordt krijgen de ouders een uitgebreid intakeformulier toegestuurd, waarop ze de voorgeschiedenis van hun kind kunnen beschrijven, zodat de leerkracht daar meteen op in kan spelen.
U kunt onze locatiedirecteur bij voorkeur mailen: directie@sintvictor.nl. De locatiedirecteur belt u dan zo spoedig mogelijk terug. U kunt ons ook bereiken via (055) 355 48 59.
Nieuwe leerlingen die de school bezoeken, proberen we allereerst zich thuis te laten voelen. In onze brochure kunt u lezen hoe een eerste schooldag eruit ziet.
Gedurende de eerste maanden zijn aandacht, nauwkeurige observatie en regelmatig contact met de ouders belangrijk om een goed beeld te krijgen van de nieuwe leerling. Daarmee wordt een goede basis gelegd voor het verdere functioneren van de leerling. Nieuwe kleuters komen altijd meerdere malen op visite in de periode kort voordat zij vier worden.
Als een leerling van een andere school de overstap naar de Sint Victorschool wil maken, neemt onze school altijd eerst contact op met de huidige school van de leerling. Na intern overleg wordt beoordeeld of de leerling bij ons geplaatst kan worden. Bij een positief besluit beslissen wij samen met de ouders wanneer een leerling kan starten op onze school.
De aanmeldingsprocedure vindt u hier.
Hieronder vindt u een overzicht van onze lestijden.
Groep 1, 2, 3 en 4
Dag | Ochtend | Middag |
Maandag | 8.30 – 12.00 uur | 13.00-15.00 uur |
Dinsdag | 8.30 – 12.00 uur | 13.00-15.00 uur |
Woensdag | 8.30 – 12.15 uur | Vrij |
Donderdag | 8.30 – 12.00 uur | 13.00-15.00 uur |
Vrijdag | 8.30 – 12.00 uur | vrij |
Groep 5, 6, 7 en 8
Dag | Ochtend | Middag |
Maandag | 8.30 – 12.00 uur | 13.00-15.00 uur |
Dinsdag | 8.30 – 12.00 uur | 13.00-15.00 uur |
Woensdag | 8.30 – 12.15 uur | Vrij |
Donderdag | 8.30 – 12.00 uur | 13.00-15.00 uur |
Vrijdag | 8.30 – 12.00 uur | 13.00-15.00 uur |
Vanaf een kwartier voor schooltijd is er toezicht op de kinderen. De kinderen mogen niet eerder dan 08.15 en 12.45 uur op school komen.
De kleuters mogen vanaf 10 minuten voor schooltijd binnengebracht worden.
Wilt u de kring vrijlaten voor de kinderen en de school verlaten als de tweede bel gaat?
Voor de groepen 3 tot en met 8 gaat de eerste bel 5 minuten voor de school begint. Bij de tweede bel beginnen de lessen. Bij slecht weer gaat de deur eerder open.
Breng uw kind alleen naar binnen wanneer het echt nodig is.
We willen de lessen graag op tijd beginnen.
Wanneer uw kind ziek is en daarom niet naar school kan komen, vragen wij u uw kind op tijd af te melden. U kunt dat doen door ‘s ochtends tussen 8.00 en 8.30 uur naar school te bellen. Een vriendelijk verzoek dit voor 8.30 uur te doen!
Tel: (055) 355 48 59
Het minimum aantal lesuren van groep 1 tot en met 8 is wettelijk vastgesteld op 7520 uur. Leerlingen in de eerste vier leerjaren (onderbouw) moeten ten minste 3520 uur les krijgen; in de laatste vier leerjaren (bovenbouw) is dit 3760 uur.
De resterende 240 uur kunnen scholen invullen volgens verschillende opties. De urenverdeling op de Sint Victorschool is als volgt:
Binnen de gemeentes wordt gestreefd naar gemeenschappelijke vakantiedata. Omdat het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs niet evenveel vrije dagen hebben, zijn die vakantiedata niet gelijk. De landelijk verspreide vakanties kunnen afwijken van onderstaande data.
Herfstvakantie | 22 oktober t/m 26 oktober 2018 |
Kerstvakantie | 24 december 2018 t/m 04 januari 2019 |
Voorjaarsvakantie | 25 februari t/m 01 maart 2019 |
Goede vrijdag | 19 april 2019 |
Pasen | 22 april 2019 |
Meivakantie | 29 april t/m 03 mei 2019 |
Hemelvaart | 30 en 31 mei 2019 |
Pinksteren | 07 juni t/m 11 juni 2019 |
Zomervakantie | 22 juli t/m 28 augustus 2019 |
In het kader van de schoolontwikkeling hebben wij een aantal studiebijeenkomsten ingepland. Een deel van deze momenten valt onder schooltijd. De leerlingen zijn tijdens de studiebijeenkomsten van het team vrij.
Studiedagen schooljaar 2019-2020 | |
Vrijdag 20 september 2019 | |
Maandag 13 januari 2020 | |
Dinsdag 10 maart 2020 | |
Maandag 11 mei 2020 | |
Vrijdag 19 juni 2020 | |
Vrijdag 26 juni 2020 |
Vakantieplanning schooljaar 2019-2020 | Datum |
Start schooljaar | 2 september 2019 |
Herfstvakantie | 21 t/m 25 oktober 2019 |
Kerstvakantie | 23 december 2019 t/m 3 januari 2020 |
Voorjaarsvakantie | 24 t/m 28 februari 2020 |
Goede vrijdag | 10 april 2020 |
Paasmaandag | 13 april 2020 |
Meivakantie(incl. Koningsdag en Bevrijdingsdag) | 27 april t/m 8 mei 2020 |
Hemelvaart (+ extra vrije dag) | 21 en 22 mei 2020 |
Pinkstermaandag | 1 juni 2020 |
Zomervakantie | 20 juli t/m 28 augustus 2020 |
De leerplichtwet geeft een aantal redenen waarvoor leerlingen vrijstelling van school kunnen krijgen:
Als een leerling zonder toestemming afwezig is, dient de directeur dit te melden bij de leerplichtambtenaar.
Kooiweg 29
7312 CA Apeldoorn
telefoon:
(055) 355 48 59
e-mail:
info@sintvictor.nl
Deze school maakt deel uit van veluws onderwijsgroep