Medisch

Hoofdluis

Hoofdluis is een normaal verschijnsel op plaatsen waar veel mensen bij elkaar zijn. In elke groep zijn een aantal enthousiaste luizenmoeders die na elke vakantie een luizencontrole houden. Per groep wordt zelf de dag en het tijdstip bepaald.

Als er luizen geconstateerd worden bij uw kind, dan wordt u  gebeld. Ook krijgt u van ons informatie over hoe de hoofdluis het beste behandeld kan worden. Uw kind kan die dag gewoon op school blijven, maar het is wel belangrijk dat u dezelfde dag nog met de behandeling begint. Als het besmettingsgevaar te groot lijkt, kan de leerkracht besluiten om het kind op te laten halen van school.

Wij vragen u de kinderen de dag voor de controle hun haren te laten wassen en geen gel of wax te gebruiken. Ook mag het haar niet ingevlochten zijn. Ouders van kinderen bij wie hoofdluis is gevonden, worden door de leerkracht geïnformeerd. Deze kinderen kunnen na een week opnieuw gecontroleerd worden. Luizen vermeerderen zich snel: het is daarom belangrijk dat u een geval van hoofdluis direct aan ons meldt.

Krentenbaard

Krentenbaard is een ontsteking van de huid. De ontsteking wordt veroorzaakt door een bacterie. Krentenbaard is besmettelijk. De ziekte komt vooral bij kinderen voor en is te herkennen aan rode vlekken of bultjes in het gezicht, vooral bij de neus en mond.

Als er in een gezin een besmettelijke ziekte voorkomt, zoals krentenbaard, dan worden wij graag op de hoogte gesteld. We kunnen dan, in samenspraak met de GGD, eventuele maatregelen nemen.

Kinkhoest

Kinkhoest is een besmettelijke ziekte van keel, luchtpijp en neus. In Nederland worden de meeste kinderen volgens het Rijksvaccinatieprogramma ingeënt tegen kinkhoest. Desondanks komt kinkhoest in Nederland regelmatig (in milde vorm) voor bij zowel kinderen als volwassenen.

Sint Victor

Kooiweg 29
7312 CA Apeldoorn

telefoon:
(055) 355 48 59

e-mail:
administratie@sintvictor.nl

Deze school maakt deel uit van veluws onderwijsgroep